Tarts velünk Te is! Kattints a fenti narancs színű Regisztrálj! gombra!

Regisztrált intézmények, vállalatok, települések

Csendes Vintage Bar & Cafe - Budapest
Éttermünk megkapta a Felelős Gasztrohős Alapítvány Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A Föld Órája kezdeményezéshez csatlakozva több Fenntartható Vendéglátóhellyel közösen mi is lekapcsoljuk a villanyokat egy órára és, gyertyafényes vacsorára várjuk vendégeinket aznap este.

Accor-Pannonia Hotels Zrt ibis Budapest City - Budapest
Cégünk és szállodánk a fenntartható fejlődés és a környeztvédelem kérdéseit igen komolyan veszi. Rendszeres oktatással és programokkal hívjuk fel dolgozóink és partnereink figyelmét ezek fontosságára. Szállodánkban energiatakarékos eszközöket és világítást használunk, valamint nem csupán mi végzünk szelektív hulladékgyűjtést, hanem erre vendégeinket is bátorítjuk. 2016 óta Óriás Panda tematikájú szobánk, kollégánk "My Room" koncepciója, a WWF-el karöltve hívja fel bioszféránk törékenységére a vendégek figyelmét.

Agria Park Bevásárlóközpont - Eger
Az Agria Park is csatlakozik a Föld Órájához, így március 25-én este 20.30 és 21.30 között lekapcsoljuk a bevásárlóközpont díszkivilágítását.

Alba Plaza (Új Alba 2002 Kft.) - Székesfehérvár
Az Alba Plaza Bevásárlóközpontban folyamatosan cseréljük a beltéri fényforrásokat energia takarékosakra. A teljes karácsonyi dekorációt lecseréltük LED égős, energia takarékos dekorációs elemekre. Bevezettük a szelektív hulladék gyűjtést. Külön gyűjtjük a műanyag, fém, üveg és papír hulladékot. A közös terület víz felhasználását sikerült 50 százalékkal csökkenteni.

ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. - Biatorbágy

Allee Bevásárlóközpont - Budapest
Az Allee az épület külső világításával és az Allee Corner Irodaház teljes világításának lekapcsolásával csatlakozik a Föld Órája akcióhoz.

Bag

Balaton

Bátya

Becskei Római Katolikus Plébánia - Becske
Plébániánk a Laudato si enciklika tükrében buzdítja a híveket a környezetvédelem fontosságára. Templomunkban és a plébánián energiatakarékos eszközöket és világítást használunk, és törekszünk arra, hogy nullára csökkentsünk ökológiai lábnyomunkat, és megújuló energiahordozókkal oldjuk meg templomaink világítását és fűtését. A Föld Órája kezdeményezéshez csatlakozva mi is lekapcsoljuk a villanyokat egy órára, templomunk díszkivilágítását egész estére, és gyertyafényes imára hívjuk egyházközségünk minden tagját.

Bejcgyertyános
A hagyományoknak megfelelően a felsőbejci harangláb díszkivilágítása kerül lekapcsolásra.

Berceli Római Katolikus Plébánia - Bercel
Egyházközségünk a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdéseit a Laudato si enciklika tükrében komolyan veszi. Rendszeres oktatással és programokkal hívjuk fel a hívek figyelmét ezek fontosságára. Templomunkban és a plébánián energiatakarékos eszközöket és világítást használunk, valamint a zöld hulladék elégetése helyett nem csupán mi komposztálunk, hanem erre a híveket is bátorítjuk. A pazarló fölösleges fűnyírás helyett a biodiverzitásra figyelünk. Az ECO plébánia projekt hívja fel bioszféránk törékenységére a hívek figyelmét. A Föld Órája kezdeményezéshez csatlakozva mi is lekapcsoljuk a villanyokat egy órára és, gyertyafényes imára hívjuk egyházközségünk minden tagját.

Bezedek
Polgármesteri hivatal, kultúrház, közösségi épület.

Bókay Árpád Általános Iskola - Budapest

Bonyhád
A városi díszvilágítás lekapcsolása.

Borsodnádasd

Bosch Magyarország - Budapest
Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a környezeti értékek megóvására. Havi szinten nyomon követjük az energia felhasználásunkat, amely alapján éves környezetvédelmi célokat fogalmazunk meg az energiatakarékosság jegyében. Folyamatosan növeljük dolgozóink és üzleti partnereink környezettudatosságát plakátokkal, oktatásokkal és egyéb környezettudatosságot növelő akciókkal. Termelési tevékenységünket igyekszünk a lehető legkevesebb energia felhasználásával végezni. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, amelynek így több, mint 95 %-a újrahasznosításra kerül. Épületeink és nyílászáróink szigeteltek, továbbá átgondolt hőmérséklet kontroll rendszert működtetünk. Vízfogyasztásunkat a mosdókban felszerelt

Budapest

Budapest Bank Zrt. - Budapest
A Budapest Bankban 2011-ben indítottuk el „Zöld Iroda” projektünket, amely ma már önálló munkatársi kezdeményezésként működik: korszerűsítettük a világítást, az üzleti utazások számának csökkentése érdekében videokonferencia-rendszert vezettünk be, több éve alkalmazzuk a szelektív papírgyűjtést, folyamatosan bővítjük a PET-palack és az elemgyűjtés lehetőségét, budapesti központunkban hulladéktömörítő berendezést üzemeltetünk, ugyanitt napkollektorokat telepítettünk, és a menekülő irányfényeket LED-re cseréltük. Bevezettük a kétoldalas nyomtatást, digitalizációs központunkkal papírmentessé tettük operációnk működését. Ösztönözzük a környezetbarát közlekedést.

Budapest Főváros I. kerület Budavár
Lánchíd, Halászbástya, Budai Vár, Kapisztrán tér, Dózsa György szobor, Mária Magdolna torony

ugrás a oldalra következő »

 

 

Töltsd le a WWF Föld Órája 2017 arculati elemeit!
 

TÖLTSD LE!

Nézd meg, hogy a világ más tájain mit tesznek az emberek a Föld Órájáért és a fenntarható jövőért!

Earth Hour

Kapcsolódj! Föld Órája online