Magánszemély

Település

Intézmény

Vállalat/vállalkozás

Ha részt szeretnél venni a Föld Óráján, és a sorsoláson az otthon-zöldítő csomagért, regisztrálj!

 

HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

Bárki csatlakozhat a Föld Órájához otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával.

Idén azonban a feliratkozók nemcsak a 60 perces sötétségre mondanak igent, hanem egy komoly vállalásra is, amely a fenntartható életmódot alapozza meg.

Tégy Föld Órája esküt!

Regisztrációddal az alábbiakat fogadod:

 

Föld Órája Eskü

 

Én, a Föld lakója, fogadom, hogy mostantól még inkább figyelek a környezetemre. A természet erőforrásaival okosan gazdálkodom, a pazarlást kerülöm. Az energiatakarékosságra mindennap odafigyelek. A tudatosságot a vásárlásaim során is komolyan veszem. Az otthonomban, a munkahelyemen, és mindenütt, ahol megfordulok, figyelek arra, hogy a tudatos fogyasztás határozza meg lépéseimet, és a környezetemet is erre ösztönzöm.

Március 30-án este 20:30-kor lekapcsolom a felesleges fényeket, és csatlakozom a Föld Órája közösségéhez. Ezzel kijelentem, hogy a jövőben a Föld kincseire vigyázok, fenntarthatóan élek, és ezzel saját jövőmet is védem. Hiszek benne, hogy együtt lehetséges!

 

 

Emellett népszerűsíthetik az eseményt közösségi oldalakon (Facebook, Twitter, Iwiw), saját blogjukon, weboldalukon. Egy óra sötétség számos különleges lehetőséget kínál otthon is, de szeretettel várunk mindenkit Föld Órája rendezvényeinken.

 

HOGYAN CSATLAKOZHATNAK A TELEPÜLÉSEK A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

A Föld Órájához a települések fontosabb épületeik díszkivilágításának lekapcsolásával csatlakozhatnak. Természetesen, ha a lekapcsolás technikai okok miatt megoldhatatlan, regisztrációval akkor is lehetőség van a csatlakozásra, amivel a település kifejezheti támogatását. A település a honlapján, illetve a helyi újságban, TV-ben népszerűsítheti, hirdetheti az akciót. Csatlakozhatnak a helyi iskolák, közintézmények is. A település szervezhet “öko-napot” a iskolákban, ünnepélyes lekapcsolást, utcabált, vagy akár gyertyafényes koncertet is. A lehetőségek határtalanok.

 

HOGYAN CSATLAKOZHATNAK INTÉZMÉNYEK, VÁLLALATOK, VÁLLALKOZÁSOK A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

A Föld Órájához a vállalatok, vállalkozások nélkülözhető világításaik, díszkivilágításának, fényreklámjaik lekapcsolásával csatlakozhatnak. A vállalat, vállalkozás honlapján, illetve a belső újságban, hírlevelében népszerűsítheti, hirdetheti az akciót ügyfeleinek és alkalmazottainak. Külső-belső kommunikációjában ismereteket adhat át az energiatakarékosság és klímaváltozás összefüggéséről. Elsötétítheti a weboldalát, mint azt számos vállalat, valamint médium tette a tavalyi évben. Saját kibocsátás-csökkentési célokat vállalhat és kommunikálhat saját és a WWF kommunikációs csatornáin. Minden vállalat és vállalkozás találhat a profiljához és a Föld Órájához illeszkedő eseményt. Például egy étterem szervezhet gyertyafényes estét Föld Órája menüvel.

 

 

Töltsd le a WWF Föld Órája 2019 arculati elemeit!
 

TÖLTSD LE!

Nézd meg, hogy a világ más tájain mit tesznek az emberek a Föld Órájáért és a fenntarható jövőért!

Earth Hour

Kapcsolódj! Föld Órája online

FacebookInstagram